Masterclass 13 mei 2017

 

Beste docenten gevaarsbeheersing of belangstellenden,

Op zaterdag 13 mei 2017 verzorgen we weer een masterclass voor jullie. Dit keer een hele bijzondere dag, want we bestaan 10 jaar en dat willen we graag met jullie vieren! 
Zoals jullie weten hanteert SRDG geen winstoogmerk, dus daarom willen we de opbrengst van deze dag geheel doneren aan Alpe d’Huzes. Ook alle docenten zullen hun vergoeding doneren, dus kom je kennis vergroten voor het goede doel! We organiseren deze dag in de inspirerende omgeving van de sporthogeschool in Eindhoven. Daarbij verzorgd SRDG dit keer de lunch en een (netwerk)borrel, inclusief twee drankjes na afloop van de leerzame dag.


Wat is het thema?

We gaan je kennis laten maken met de verschillende rollen als docent. Hoe begeleid je deelnemers methodisch gezien van het aanleren van een vaardigheid naar het toepassen in praktijksituaties? Jouw rol als docent veranderd naar aanleiding van de leercurve van de deelnemers. Eerst ben je de docent als expert in het aanleren van vaardigheden zoals bijvoorbeeld de come-along, bevrijdingen en lichaamswapens. Vervolgens wil je natuurlijk dat jouw deelnemers deze technieken ook goed kunnen toepassen in de praktijk. Hier gaat het vaak mis. Jouw rol moet namelijk veranderen, anders passen de deelnemers niks toe in een agressievolle situatie. Je gaat een coachende houding aannemen en vervolgens deelnemers begeleiden naar het daadwerkelijk toe kunnen passen. Wat moet jij anders doen als docent zodat je je deelnemers de technieken durven en ook kunnen toepassen? Welke sturing geef je en wanneer ga je pas spiegelen in gedrag?

We gaan kennis maken met deze methodisch weg. Elke docent weerbaarheid en gevaarsbeheersing zou hiervan op de hoogte moeten zijn.  

Wat is het programma?
09.30 uur            inloop inclusief koffie en thee
10.00 uur            aanvang plenair programma. Uitleg methodische fasering en de daaraan gekoppelde docentenrollen
10.30  uur           in groepen uiteen voor de praktische toepassing van de theorie. Als deelnemer wordt hier het verschil ervaren tussen een docent als leraar (vaardigheid/kennis) en een docent als  coach                                                       (rollenspellen)
12.30 - 13.30     lunch welke wordt aangeboden door SRDG
13.30 - 14.00     plenair programma in collegezaal. Koppeling wordt gemaakt naar de eigen rol als docent
14.00 - 15.30     de deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om als docent de theorie toe te passen
15.30 - 16.00     gezamenlijke afsluiting in de collegezaal
16.00                   aanvang borrel. 

Wie zijn de docenten?

Leo en Susanne zullen beide een gedeelte verzorgen. Daarbij zijn we trots dat we met twee gewichtige trainers mogen werken:
Sjoerd van Seeters
Sjoerd is docent Gevaarbeheersing bij de politie Eenheid Zeeland-West-Brabant. De basis die hij heeft opgedaan als agent (binnen de noodhulp, als jeugdagent en als lid van de Aanhoudingseenheid) heeft hij gecombineerd met een studie aan de Fontys Sporthogeschool en maken hem een specialist binnen zijn vakgebied. Vandaag de dag begeleid en coacht Sjoerd medewerkers, (mede)docenten en operationeel leidinggevenden. Door verschillende (specialistische) teams wordt er met regelmaat beroep gedaan op zijn kennis op het gebied van principes, procedures en vaardigheden en zijn coachende kwaliteiten hierin. Sjoerd is Eenheidsbreed eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van verschillende actuele onderwijsleerprogramma's zoals "extreem geweld", "contra terrorisme", "proactief signaleren" en "operationeel leidinggeven als officier van dienst Politie". Sjoerds stijl van lesgeven wordt ervaren als open, eerlijk en duidelijk. Een kanjer op lesgeefgebied!

Gert-Jan van Dokkum
Gertjan van Dokkum is onderwijsmanager aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Tussen het managen door geeft hij ook les als docent didactiek, pedagogiek & filosofie. Hij geeft met regelmaat voordrachten en trainingen die dan altijd gaan over het begeleiden van mensen in onderwijs en/of coaching setting. Gert-Jan verzorgt tevens de interne opleiding docent gevaarsbeheersing bij de politie Nederland. Hij wordt gezien als een docent in de top van Nederland. Susanne heeft ook les van hem gehad en zij heeft zijn lessen als inspirerend, boeiend en zeer leerzaam ervaren. Een mooie kans om op deze dag van zijn lesgeefstijl te proeven!

Hoe schrijf je jezelf in?
Stuur een e-mail naar leo@gevaarsbeheersing.nl. Je mag € 61,- voor leden van SRDG ( leden hebben voorrang bij inschrijving op niet-leden) en € 71,- voor niet-leden overmaken op rekening Bureau Op Eigen Kracht NL94ABNA0620376724 onder vermelding van masterclass gevaarsbeheersing 13 mei 2017. Schrijf er a.u.b. je voor -en achternaam duidelijk bij. Inschrijving gaat op volgorde van betaling. Alle opbrengst gaat naar Alpe d’Huzes.

We verwachten dat dit onderwerp populair zal zijn, dus vol=vol.
Als SRDG-lid voldoe je bij deelname aan deze masterclass aan de bijscholingseisen voor het jaar 2017.

Wat is het adres?
De sporthogeschool in Eindhoven is gevestigd op:
Theo Koomenlaan 3 5644 HZ Eindhoven.
Parkeren kan onder de sporthogeschool. Je rijdt het gebouw voorbij en gaat rechts om het gebouw heen. Daarna direct wederom naar rechts.

Vergis je dus niet door uit gewoonte naar de Technische Universiteit te rijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing - Hulst 71 - 5662 TD Geldrop - 040 285 26 82 - info@gevaarsbeheersing.nl        Website by The Cre8ion.Lab